Boklansering i Alta

Boken Sametingsvalg: Tilhørighet, deltakelse, partipolitikk blir lansert i Alta 10. september kl. 11.00. Sted: Cafe Tamsøy, UiT Campus Alta.

Fram til 13. september i år kjemper politikerne om velgernes gunst i sametingsvalget. Men hva mener velgerne om hvem som bør kunne stemme ved valg til Sametinget? Hva er forskjellen mellom partiene som stiller til sametingsvalg? Hvordan driver man valgkamp i Sør-Norge valgkrets? I boka Sametingsvalg - Tilhørighet, deltakelse, partipolitikk, har forskere søkt å gi svar på disse spørsmålene og flere til.

Har du lyst å høre mer om sametingsvalget fra de som har forsket på dette, eller høre hva tre samepolitikere tenker om valgkampen og forskningsbasert kunnskap, kan du komme på lanseringen av boka.

Boka kan leses gratis her

Vi streamer også live på Sametingets Facebookside.

Dato
10. september 2021
Tid
11:00 - 13:00
Sted
UiT Campus Alta

Program

11.00 Velkommen

11.05 Politisk avstand ved sametingsvalg: En kartlegging av det samiske ideologiske landskapet i Norge, Jo Saglie, Institutt for samfunnsforskning.

11.15 Hvem kan/bør/vil delta i det samiske demokratiet? Om ulike typer holdninger til Sametingets valgmanntall i Norge, Torunn Pettersen, Sámi allaskuvla.

11.25 Sametingsvalg på sørnorsk, valgkamp i en utfordrende valgkrets og informasjonsbehov, Mikkel Berg-Nordlie, NIBR/Oslo Met

11.35 Sametingspresident Aili Keskitalo, Norske Samers Riksforbund

11.45 Sametingsrepresentant Ronny Wilhelmsen, Arbeiderpartiet

11.55 Sametingsrepresentant Torill Bakken Kåven, Nordkalottfolket

12.05-13.00 Spørsmål og kommentarer

Servering av kaffe, te, kaker og rundstykker