PRM: Støtter språkrøktprosjekt i Alta

Sametingsrådet gir støtte på 88.500 kroner til Mearrasámi árbediehtu, Alta kommune, til prosjektet Språkrøkt for samiske barn i begynneropplæring, med aktiviteter som fremmer samisk språkbruk og skaper arenaer for bruk av samisk språk.

Nyhet | publisert

Prosjektets mål er å gi samiske barn tilbud om en samisk arena utenfor skoletid, gjennom samiske aktiviteter der de kan lære om og oppleve sjøsamisk kultur og der samisk språk er sentralt og blir implementert i aktiviteter. Det vil være språkaktiviteter i tilknytning til utmark, duodji, matlagning, ekskursjoner, men også sosiale aktiviteter slik som kjøring med rein, hundekjøring, besøke ishotellet.

Tilbudet vil ha fokus på samisk kultur fra kyst og innland, sammen med samisk språkpraksis på nybegynnernivå. Målgruppen for prosjektet er barn som har samisk bakgrunn og er på begynnernivå i samisk språk, i alderen 5-15 år.

– Sametingsrådet synes det er viktig at også ikke-samisktalende barn får en mulighet til å lære seg mer samisk, sier sametingspresident Aili Keskitalo.

For intervju, kontakt sametingpresident Aili Keskitalo, tlf. 971 29 305

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!