Støtter tradisjonell kunnskapsprosjekt i lulesamisk område

Sametingsrådet gir støtte på 150.000 kroner til Grønnåsen skole i Bodø kommune, slik at de kan styrke lulesamisk som muntlig språk blant samiske barn i Bodø. Dette skal de gjøre gjennom aktiviteter der de fokuserer på overføring av samisk tradisjonell kunnskap.  

Nyhet | publisert

For mange barn er skolen eneste språkarena, noe som gjør det ekstra viktig å gi barn økt mulighet til å utvikle samisk som samhandlingsspråk dem imellom. Prosjektet vil fokusere på samisk fortellertradisjon, samisk som språk i lek og grunnteknikker og termer i duodji.

Målgruppen for prosjektet er elever som har samiskundervisning i Bodø kommune.

– Jeg synes det er viktig at elever får samisk språkopplæring gjennom praktisk arbeid. Samtidig bidrar prosjektet til bruk av samisk tradisjonell kunnskap i skolen, hvor kunnskapsoverføringen skjer fra eldre til yngre generasjoner med fokus på duodji og samisk språkopplæring, sier sametingsråd Berit Marie E. Eira.

Sametinget har en søkerbasert tilskuddsordning med åpen søknadsfrist, beregnet for grunnskoler med elever som får opplæring i samisk. Målet med tilskuddet er at det skal bidra til å implementere samisk tradisjonell kunnskap i grunnskolen og i lokale læreplaner.

Informasjon om tilskuddsordningen og regelverket for ordningen 

For intervju eller spørsmål, kontakt sametingsråd Berit Marie E. Eira, +47 913 28 626

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!