PRM: Gir støtte til ungdomslitteratur

To helt ferske forfattere har fått støtte fra Sametinget til bøker for ungdom.

Nyhet | publisert , oppdatert

Sametingsrådet har tildelt støtte til samisk litteraturutgivelser for i år. Det var kommet inn nærmere 100 søknader med en samlet søknadssum på ca. 25 millioner kroner. I år var det satt av rundt 6 millioner kr. til samisk litteratur.

Mariann W. Magga (Foto Åse M.P. Pulk-Sámediggi).jpg
FOTO | Mariann Wollmann Magga (foto: Åse Pulk/Sámediggi)

– Det har lenge vært etterspørsel etter ungdomslitteratur på samisk, så i år har vi valgt å prioritere dette. Blant annet er det i år to helt ferske forfattere som har fått innvilget støtte til sine manus. Begge har deltatt på forfatterstudiet, forteller rådsmedlem Mariann Wollmann Magga.

Saia Stueng har deltatt på forfatterstudiet i regi av Sametinget og Sámi Dáiddaráđđi/Sámi girjiečálli Searvi. Hun portretterer en ung jente og hennes opplevelser mens hun går på videregående skole. Boken «Hamburgerprinseassa” er skrevet for ungdom.

Edel Maret Gaino har også deltatt på forfatterstudiet og skriver i sin bok “Balddonasat vai veahkit” om annerledes, skumle fortellinger som man motvillig tiltrekkes av. Boken er skrevet for ungdom, men vil også være god litteratur for voksne.

Det er i tillegg innvilget støtte til utgivelser av både nye barnebøker, diktbøker, tegneserier og fagbøker.

Blant annet har barneboken “Tjirrh/Čebo” fått støtte. Den er skrevet av Laila Mattson Magga og har et originalmanus på både sør- og nordsamisk. Også Samuel Gæloks bok for barn,“Ruoppsisgállo”, med et originalmanus på lulesamisk, har fått støtte.

En fullverdig oversikt over innvilgede søknader:

Kontaktinformasjon: Sametingsråd Mariann Wollmann Magga, tlf. 97702350

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!