Sametinget tilbyr digital omvisning sommeren 2020

Sametinget tilbyr digital omvisning sommeren 2020

Det vil ikke være anledning å få omvisning på Sametinget sommeren 2020 av hensyn til Korona-situasjonen. En digital omvisning vil snart være tilgjengelig på Sametingets nettsider.

I forbindelse med Korona-pandemien besluttet Sametinget å avlyse all ordinær omvisning på Sametinget fra 6. mars. 2020 i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger og råd for å redusere smitterisiko. Sametinget opprettholder restriksjonene når det gjelder besøk og omvisning over sommeren av hensyn til smittevern og behovet for å verne om Sametingets kjernevirksomhet.

– Det er mange som besøker Sametinget årlig og sommeren er høysesong for besøkende. Vi forstår at det er mange som kan oppleve å bli skuffet når de ikke får besøkt oss denne sommeren, men vi håper på forståelse for at Korona-situasjonen gjør det vanskelig for oss å kunne ta imot besøkende etter en helhetsvurdering, sier plenumsleder Tom Sottinen (Ap).

Som et lite plaster på såret for de som ikke får anledning å besøke Sametinget fysisk denne sommeren, vil Sametinget i slutten av juni lansere en digital omvisning av Sametinget. Den digitale omvisningen vil være tilgjengelig på Sametingets nettsider og Sametingets sosiale medier-kanaler med nordsamisk tale, og norsk og engelsk teksting.

– Vi ser frem til å kunne ta imot besøkende igjen for omvisninger når situasjonen tillater det, men frem til da er vi glade for at vi snart på digitalt vis kan gi et lite innblikk i Sametingets historie, byggets særegne arkitektur og noe av vår kunstsamling. I tillegg viser vi frem noe som våre besøkende vanligvis ikke får anledning å se under de ordinære omvisningene, nemlig Stjernesamlingen som inneholder antikvariske, sjeldne, eldre og verdifulle bøker og tidsskrifter, samt noen kart helt tilbake til 1669, sier plenumsleder Sottinen.

En ny vurdering av situasjonen vil gjøres igjen til høsten.

For mer informasjon, kontakt plenumsleder Tom Sottinen (Ap), tlf: 412 72 386