Seminar om samisk barnelitteratur

Sametingets bibliotek, Juoigiid Searvi og Norsk barnebokinstitutt arrangerer åpent seminar om samisk barnelitteratur i Nasjonalbibliotekets auditorium i Oslo 25. april 2024.

Dato
25. april 2024
Tid
9:00 - 15:45
Sted
Nasjonalbiblioteket, Oslo

Den immaterielle kulturarven, med muntlige fortellinger og joik, har vært en sentral del av den samiske ytringskulturen. Fortellinger og joik har bidratt til å skape samhold og hatt funksjon som kommunikasjonsmiddel, underholdning, oppdragelse med mer. Seminaret spør hvordan denne muntlige tradisjonen har påvirket samisk barne- og ungdomslitteratur, slik vi kjenner den i dag. 

I tillegg: Hva har fornorskningen betydd for det barne- og ungdomslitterære samiske uttrykket? Hvordan forholder samisk barne- og ungdomslitteratur seg til andre medier og kunst- og kulturuttrykk? 

Kort sagt: Hvilke faktorer er det som påvirker samisk barne- og ungdomslitteratur? Hva er det forventet at den skal gjøre?

Målgrupper:
Bibliotekarer, lærere, forfattere, illustratører, forlagsredaktører, journalister, politikere og ansatte i forvaltningen, samt ansatte i barnehage- og fritidsordninger med mer. Samer bosatt i Oslo-området.

  • Tid: torsdag 25. april 2024, kl. 9.00–15.45
  • Sted: Nasjonalbibliotekets auditorium, Henrik Ibsens gate 110, Solli plass, Oslo
  • Deler av arrangementet strømmes
  • Påmeldingsfrist: 12. april

Se program og meld deg på seminaret på nettsiden til Norsk barnebokinstitutt