– Sandland brygge AS øker aktiviteten sin til tross for pandemien

– Sandland brygge AS øker aktiviteten sin til tross for pandemien


Sametinget bevilget kr 291 000 i tilskudd til bygging av gjestekai. Bedriften har brukt pandemien til det positive, og satser mer på norske turister, sier sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR).

Sandland Brygge i Loppa kommune i Troms og Finnmark fylke er en fisketuristbedrift som tilbyr opplevelser og overnatting. Kortreist mat fra havet og nærhet til naturen skal få flere nordmenn til å komme til Sandland.

– Frem til 2021 så hadde de satset 100% på gjester fra utlandet, men da koronapandemien brøt ut, så har de nå basert seg mer på norske gjester, sier Muotka.

Sandland Brygge vil bli en helårsdestinasjon med sesongaktiviteter. De skal nå bygge flytebrygge for gjester som selv kommer med båt og skal besøke anlegget.

– Jeg synes det er fornuftig å satse mer på norske turister framfor å satse kun på utenlandske turister, sier Muotka.

Sandland Brygge skal også tilby vann, strøm, toalett, dusj og vaske- og tørkemuligheter i tillegg til drivstoff. Aksjeselskapet eies av Stina Halvorsen, Steinar Helge Halvorsen og E. flåten eiendom AS.

– Vi er svært glade og takknemlige for støtten vi har fått av Sametinget til vårt nye bryggeanlegg, sier driftsleder Steinar Halvorsen. Denne støtten utgjør en vesentlig del for at vi skal klare å realisere dette prosjektet, avslutter Halvorsen.

For spørsmål eller intervju, kontakt sametingspresident Silje Karine Muotka, tlf. +47 984 87 576, silje.karine.muotka@samediggi.no