Designsamarbeid og koronatiltak for klesmerket Laš

Designsamarbeid og koronatiltak for klesmerket Laš

Klesmerket Laš har mottatt tilskudd fra sametingsrådet til designsamarbeid og koronatiltak. Det er gründer Kajsa Kvermno fra Karasjok som står bak det samiske klesmerket Laš. Navnet Laš/lash spiller på ordet sápmelaš, som betyr samer.

Klikk for stort bildeSilje Karine Muotka har på seg en kjole fra kleskolleksjonen til Laš.– Sápmi trenger en motegründer som har fokus på samisk design. Det er en bransje med mange aktører som det kreves hardt arbeid å etablere seg i. Derfor er Sametingets tilskuddsordninger så viktig, og det er svært gledelig at vi kan være med på å løfte fram Kajsa Kvernmo og Laš, sier Sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR). 

Klesmerket Laš og gründer Kvernmo fikk blant annet støtte til koronatiltak slik at bedriften får handlingsrom til å kunne vokse og utvikle seg. Oppstartsfasen er en sårbar fase og bedriften ønsker å bruke midlene til kompetanseheving og markedsføring for å øke synligheten.

– Sametinget har satt av midler til koronatiltak som samiske bedrifter kan søke på. Mange bedrifter er en i utfordrende periode akkurat nå, og da er Sametingets virkemidler desto viktigere, avslutter sametingsråden.

Til sammen har Laš mottatt kr. 296 500,- i tilskudd i 2020.

For mer informasjon eller intervju, kontakt sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR) +47 984 87 576, eller e-post: silje.karine.muotka@samediggi.no