Sametinget støtter lokal mat- og opplevelsesutvikling i Nesseby

Vesterelvjenta AS får 408 000 kroner i støtte fra Sametinget for å utvikle nye produksjonslokaler i Nesseby. Målet er å lage nye produkter av lokale råvarer – både for gjester og for salg i butikk.

Silje Karine Muotka Ørjan Marakatt Bertelsen/Sámediggi

Bedriften tilbyr overnatting og opplevelser under merkevaren Varanger Lodge, med fokus på havfiske, kongekrabbe og lokal mat. Nå vil de utvide virksomheten til også å produsere mat for salg, blant annet av pukkellaks, torsk og bær fra området.

– Dette er et godt eksempel på hvordan man kan bruke lokale ressurser på en bærekraftig og nyskapende måte. Vesterelvjenta kombinerer tradisjon og næringsutvikling, og det vil komme både lokalsamfunnet og besøkende til gode, sier sametingspresident Silje Karine Muotka.

Satsingen skal bidra til økt verdiskaping og flere bein å stå på for den samiske reiselivsbedriften. Prosjektet bygger videre på erfaringer fra pandemien, da færre besøkende gjorde det nødvendig å tenke nytt. Vesterelvjenta begynte derfor å utvikle retter basert på lokale råvarer og tradisjonsmat.

Tilskuddet er gitt over tilskuddsordningen Variert næringsliv.

Deleknapper