Sametinget sender kondolanser til ofrenes familier og støtte til skeive miljøer

Sametinget sender kondolanser til ofrenes familier og støtte til skeive miljøer

Våre tanker og medfølelse går nå til pårørende og venner som har mistet to av sine kjære etter skytingen i Oslo sentrum. Våre tanker går også til de som er hardt skadet og til alle berørte som opplevde dramatikken under skytingen i natt.

- Dette angrepet var både grusom og dramatisk og vil påvirke mange. Spesielt de som var ute for å feire kjærlighet, frihet og livet, sier sametingspresident Silje Karine Muotka.

Muotka sender støtte og styrke til hele LHBTIQ miljøet og sier at kampen for å kunne elske den man vil og være den man vil, - allerede det krever så mye hos hver enkelt av oss. 

Det er grusomt fælt å forsøke å ta inn over seg hatet som ligger bak dette, men vi kan ikke være naive og vi må ikke tro at alt er bedre. Hver eneste dag må vi gjøre en fortsatt og utrettelig innsats for kjærligheten, inkludering, aksept, frihet og mangfold i samfunnet vårt.

Forrige mandag valgte det samiske parlamentet å vise sin støtte med å heise Pride-flagget utenfor Sametinget i Kárášjohka.

- Selv om Pride-paraden avlyses i Oslo dag, så må vi vise vår støtte på vår måte, ingen skal være alene, uansett hvor vi bor i landet, sier Muotka.

Sametingspresidenten sender støtte til alle de som lever i frykt for å vise sin identitet, og hennes oppfordring er at vi alle har større aksess og åpenhet.